neděle 13. července 2014

Autor: Daphne du Maurier

Kniha: Hospoda Jamajka 

Žánr: drama, thriller, romantika

Anotace: Romantický příběh, odehrávající se v Anglii v první polovině minulého století, vypráví o energetické a odvážné dívce, která se vlivem neblahých životních okolností octne přímo v hnízdě nebezpečných pobřežních lupičů.Mladá Mary přijíždí v bouři dostavníkem k opuštěnému hostinci svého strýce na zastrčeném pobřeží Cornwallu, kde by měla strávit následující léta. Netuší, že její strýc je vůdcem bandy otrlých a krutých námořních lupičů, kteří mají v hostinci hlavní stan. Jakmile to však odvážná dívka zjistí, pustí se s nimi do dramatického, i když nerovného boje. 

 

 

Moje hodnocení: Mary se po smrti svých rodičů vydává žít ke svému strýci a tetě. Snad by se k nim ani málem nedostala, jelikož žádný dostavník u této hospody nechce zastavit. Mary to připadá zvláštní a brzy zjistí, co je příčinou toho, že se nikdo v Hospodě Jamajka nezastavuje.Až na tlupu divných chlápků, co se každý večer sházejí se strýcem v hospodě. Přívážejí a zase odvážejí různé věci. Mary přichází na to, že Hospoda je doupětem zločinců, kteří se živí tak, že v noci nalákávají lodě na skalnaté pobřeží Cornwallu. Námořníci, kteří neutečou povraždí a náklady uloupí. Mary se při toulkách po okolí seznamuje s mladším strýcovým bratrem Jemem, který se živí jako zloděj koní.On především jí varuje, že by měla od jeho bratra a tety odejít. 

Mary se snaží tetě domluvit, aby od strýce odešla, ale teta se nedá přemluvit. Proto se Mary musí pokusit dohnat strýce k spravedlnosti. 

Shrnutí: Opět napínavý,tajemný příběh s kapkou romantiky. U této knihy se rozhodně nudit nebudete a nejste-li velcí příznivci knih, stačí se podívat na nějaké filmové zpracování. Ať už v podání od Lawrence Gordona Clarka, nebo Alfreda Hitchcocka.

Žádné komentáře:

Okomentovat