sobota 16. srpna 2014

Tajná operace za účelem získání lásky?

Autor: Linda Howard

Kniha: Všichni muži královny

Žánr: detektivka, romantika

Anotace: K Johnu Medinovi, legendárnímu agentovi CIA, který je specialistou na nejtajnější operace a plní nejnáročnější vládní úkoly, se do těsné blízkosti dostane jen málo lidí. Jako by byl neviditelný, nemá přátele, zato spoustu nepřátel, a smrt jeho ženy obklopuje mračno podezření. A nikdo nezná všechna nebezpečí lépe nežli Niema Burdocková. Smělá specialistka na spojení a její manžel Dallas se s Medinou zúčastní podvratné akce, která tragicky skončí… 

Howardová dokonale promísila vzrušující smyslnost s dramatickým napětím, při němž se zrychlí tep.

 

Moje hodnocení: Kniha začíná akcí v Iráku, kde Niema, naše hlavní hrdinka a agentka CIA, přichází o manžela Dallase. Agent a velitel operace John Medina jí pomůže dostat se z Iráku, neboť je smrtí manžela, tak otřesena, že není schopna skoro ničeho. Vše dělá automaticky a vlastně nic kolem sebe nevnímá, jen v transu dělá vše, co ji Medina přikazuje. Až po pár dnech ji vše dojde a ona se sesype. Na to se rozhodne již se na žádných akcích nepodílet. Medina po Niemě vždy toužil, ale nikdy by si nedovolil ji oslovit, když byla zadaná.

Uběhne několik let a agent Medina po Niemě stále touží, ale ona se stále zaobírá Dallasem, sice už ne tak moc, ale stále ještě s nikým jiným nenavázala vztah a to už uběhlo pět let. John se ji snaží přemluvit na nějakou tajnou akci a to se mu nakonec i podaří. Ale hlavním úmyslem této akce je i to, aby John Niemu získal. 

Zda se jim podaří uspět jak v akci, tak i na poli lásky, to Vám tady neprozradím, jen podotknu, že tato kniha nenese žánr tragédie, čili šťastný konec se určitě konat bude, ale jakým způsobem si projeví své city se tady nedozvíte. 

Tato kniha má velice vysoké hodnocení na databaziknih.cz, je tedy jisté, že se líbí nejen mně, ale i spoustě dalších lidí a určitě se bude líbit i vám. Originál knihy vyšel již v roce 1999, ale u nás až v roce 2006, ale určitě neuděláte chybu, když se vrhnete do jejího přečtení. 

Žádné komentáře:

Okomentovat