čtvrtek 21. srpna 2014

Cricket nebo Max?

Autor: Stephanie Perkins

Kniha: Lola a kluk od vedle

Žánr: dívčí román

Anotace:Začínající návrhářka Lola Nolanová nevěří na módu… věří v kostýmy. Čím výraznější outfit, čím třpytivější, čím zábavnější, čím divočejší – tím líp. Ale Lola je přes neskutečné modely také hodnou dcerou a kamarádkou s velkými plány do budoucna. Všechno je perfektní (včetně jejího sexy přítele rockera), dokud se do sousedství nevrátí obávaná dvojčata Bellova. Calliope a Cricket. Hlavně Cricket, nadaný vynálezce, který zrovna vystoupil ze stínu vlastní slavné sestry. Cricket, který by se moc rád vrátil do Lolina života. Lola teď dumá, jak se poprat s city ke klukovi od vedle… a vypadá to na dlouho!

 

 

 Moje hodnocení: Lola má přítele Maxe, se kterým nechodí sice moc dlouho, ale jí se líbí. To se ale nedá říct o jejich tatíncích. Ano, Lolu vychovávají 2 muži, jeden je její opravdový strýc, který si ji se svým přítelem adoptovali a ti mají problém s jejím přítelem, hlavně jim vadí jejich věkový rozdíl pěti let. Lole je 17 a Max má 22 a mají o ni velký strach, že se nebude chovat zrovna příkladně. Ale jak se zdá Lola je zatím poslušná, ale jakmile se do domu vedle jejich vrátí původní majitelé, vypadá to, že se z Loly stává taková malá lhářka, tajnůstkářka a nepřidá tomu ani to, že u nich na nějaký čas začne bydlet její biologická matka., se kterou nemá nikdo z rodiny zrovna dobrý vztah.

Ani český, ani tento obla knihy se mi nelíbí
Ale vraťme se zpět k jejich sousedům. Jde o rodinu Bellových, se kterými se malá Lola kamarádila, pak se po nějaké menším sporu spolu nějakou dobu nebaví, pak zase ano a vyvrcholilo to sporem, kdy Cricket „nepozval“ Lola na oslavu svých narozenin. Ale jak se zdá, není to tak, jak to vypadá. Ale k vysvětlení nedorozumění dojde později.
A tak je Cricket opět jejím sousedem. A jak se zdá, nejsou si vůbec lhostejní. Ale Lola je rozpolcená, má svého přítele, kterého má moc ráda, ale Cricket byl její první Láska. Ke všemu to vypadá, že i její otcové se snaží Lole dát najevo, že je Cricket mnohem vhodnějším partnerem. Zvou ho na rodinné výlety, pomáhá jim pří pečení…..
Před Maxem tají, že se vídá s Cricketem, ví že mu to není příjemné a Lola si namlouvá, že jsou jen kamarádi. Naštěstí alespoň Cricket má rozum, jelikož si s ní nechce nic začít, dokud je s Maxem.
A když jde Lola za Maxem, aby se mu přiznala, že se vídá s Maxem, nějak se nepohodnou a Lola mu řekne, že C má moc ráda a vídá se s ním pořád za jeho zády.
No jak toto dopadne………
Tento by se hodil spíš na obal nějaké detekrivní knihy.

Kniha se mi líbila trochu míň, než první díl, Lola se mi zdála jako malá, rozmazlená holka. Chápu, že spisovatelka musela nějak Maxe a Lolu rozeštvát, ale dost i vadilo, že nakonec z Maxe udělala nějaké pomstychtivé monstrum, ale svůj názor si uděláte, když si knihu přečtete. Takže s chutí do toho……

Žádné komentáře:

Okomentovat