středa 6. srpna 2014

Je hříšný markýz skutečně tak hříšný?

Autor: Gaelen Foley

Kniha: Můj hříšný markýz

Žánr: romantika

Anotace: Markýz z Rotherstonu je členem klubu Inferno. V očích londýnské smetánky jsou jeho členové zhýralci a záletníci a žádná dobře vychovaná mladá dáma z vysoké společnosti, která dbá na svou pověst, by si s žádným z gentlemanů tohoto skandálního klubu nic nezačala. Ve skutečnosti se ovšem jedná o tajný Řád, jehož agenti jsou vysíláni v utajení na nebezpečné mise po celé Evropě. Jejich prvořadým úkolem je chránit krále a zemi.

Max Rotherstone chce očistit své jméno a vrátit čest své rodině a jediný způsob jak toho dosáhnout je: oženit se s půvabnou a dokonalou dámou, jejíž pověst je bez poskvrny.

Ze seznamu vhodných dam padne jeho volba na slečnu Daphne Starlingovou, která dala košem už několika nápadníkům, z nichž jeden jí téměř zničil pověst. I přesto, že její reputace není zrovna bez poskvrny, Maxe okouzlí. Je ochotný udělat cokoli, aby očistil Dapheinu pověst, získal její ruku a dokázal, že i on se může stát dokonalým manželem…



Moje hodnocení:  Válka s Napoleonem skončila a tak se lord Rotherstone (Max) vrací domů do Londýna, aby očistil své rodové jméno a hlavně, aby si našel nevěstu. Pověřil jednoho „známého“, aby mu sestavil seznam vhodných adeptek na jeho manželku. Ze seznamu pěti vhodných kandidátek se zaměřuje na Daphne Starlingovnou. Nejenže je okouzlen její krásou, ale taky dobrotou srdce, stará se totiž o děti ze sirotčince. Ale moc se mu nelíbí, že se dům pro děti vyskytuje ve velmi nebezpečné čtvrti Londýna. 

Jejich první setkání proběhne právě v této čtvrti. Max pozoruje Daphne z pokoje nevěstince a právě když hrozí, že Daphne napadnou lumpové, chce odlákat pozornost. Na Daphne Max ihned zapůsobí, ale vůbec se jí nelíbí, odkud právě Max vyšel….
Max roztáčí kolo námluv a svádění, aby si získal Daphne. Ta se snaží jeho svodům odolávat, ale moc se jí to nedaří.Další jejich setkání proběhne na plese a opět se Max postará o její „záchranu“, když v tomto případě nebyl ohrožen její život.
Daphne se vůbec nelíbí, že se Max zeptal o její ruku první jejího otce, než jí osobně. Chce nejprve Maxe dobře poznat a něco co o něm dozvědět a né hned oznamovat zasnoubení. Max se snaží všemožně Daphne ohromit, hlavně jeho bohatstvím. Ale to na ni příliš nepůsobí.
Při námluvách je Max často tajemný a to je to co Daphne odrazuje, i to, že nemá příliš dobré vztahy se svou sestrou, přitom ona vidí, jak ho jeho sestra miluje, ale on je velice odtažitý.
Maxe taky docela často odvolává od Daphne jeho práce pro klub Inferno, je to tajná organizace, která má na práci nebezpečné mise po celé Evropě a bránit tak lidem z řádu Prometheanů, aby se chopili moci a páchali zlo. Max je taky velice nesvůj, že musí před Daphne tajit, kdo ve skutečnosti je. Jak je známo, členové klubu Inferno jsou pokládáni za zhýralce a sukničkáře.
Po všech peripetiích však nakonec Daphne svoluje k sňatku, jelikož Maxe miluje. Žijí na jeho panství vášnivým a šťastným životem. Po nějaké době ale Daphne zjišťuje, že má Max před ní opět tajnosti a tak od něho „odchází“ aby zjistila, co se za jeho tajemstvím skrývá. Dostává se však do nebezpečí, ze kterého ji opět Max pomáhá. 

A nato se Daphne dozvídá, jak to ve skutečnosti je s jeho členstvím v klubu Inferno a co se za ním skrývá. Při pátrání o jeho tajemství totiž vyšlo na jeho, že jeden jejich člen, byl zajat a nyní to vypadá, že se dal na druhou stranu. Ale víc o tomto příběhu se dovíme z dalšího dílu této série.

Závěrem: Kniha se mi ze začátku nechtěla vůbec čís, připadalo mi, že se autorka velmi inspirovala z knih Staphanie Laurens. Ale nakonec jsem ráda, že jsem se od knížky „neodvrátila“ a pokračovala ve čtení. Byl to takový klasický příběh, kdy on se ji snaží „dostat“, ona jej odmítá a nechce si připustit, že ho miluje. Dojde k nedorozumění a ona s ním už nechce mít nic společného. Nakonec se usmíří, vezmou se, tam opět vyvěrá na povrch tajemství, ale vše dobře dopadne. Docela se dalo předvídat, jak se děj bude vyvíjet. Ale je to takové lehké, prima oddechové čtení.

Žádné komentáře:

Okomentovat